ExEA ExEA EEA

Новини


01.02.2012г.

Проведе се работна среща с оператори на въздухоплавателни средства



В Изпълнителна агенция по околна среда се проведе работна среща с оператори на въздухоплавателни средства във връзка с включването им в Европейската схема за търговия с емисии от 2012 г.

Целта на срещата бе да се обсъдят въпроси свързани с подаването на документи, откриването на сметки и регистрация на операторите на въздухоплавателни средства в Обединения регистър за търговия с емисии.

На срещата бяха представени изискванията към операторите във връзка с предстоящото докладване до 31 март, както и промени, наложени от новите нормативни документи на Европейската комисия.

Република България администрира 4 оператора на въздухоплавателни средства, които ще започнат да получават безплатни квоти до края на месец февруари всяка година до 2020 г.


На 26 септември 2011 г. Европейската комисията прие Решение 2011/638/ЕС, определящо единните показатели приложими за цялата Европейска икономическа зона, които ще се използват за изчисляване на количеството квоти за емисии на парникови газове, което операторите на въздухоплавателни средства ще получат безплатно.

Copyright 2000-2021 © ИАОС