ExEA ExEA EEA

Новини

03.05.2012г.

Продължава замерването на атмосферния въздух след пожара на площадката за пластмасови отпадъци във Враца

Извършена е съвместна проверка от екип на РИОСВ– Враца и Регионална лаборатория - Враца във връзка с възникнал пожар на площадка за съхранение на вторични суровини /бали с пластмаса/ на „Екобулсорт”ЕАД- град София, в Хранително- вкусовата зона на града. Собственик на площадката е „Екобулпак”АД.

На площадката се съхраняват около 380 тона нерециклируеми пластмасови отпадъци /„RDF – модифицирани горива, получени от отпадъци”/, които са предназначени за изгаряне в циментовите пещи на „Холсим”АД като алтернативно гориво. Отпадъците се доставят от сепариращи инсталации на „Екобулсорт” ЕАД, разположени в столичните квартали ”Требич” и ”Филиповци”. При пожара са изгорели са около 1/3 от наличните отпадъци на площадката.

По данни на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” и Автоматична измервателна станция за качество на атмосферния въздух „ЖП Гара”- Враца, измерените концентрации на вредни емисии са под пределно допустимите норми. Продължават замервания на основни показатели за качество на въздуха от Регионална лаборатория - Враца.

Copyright 2000-2021 © ИАОС