ExEA ExEA EEA

Новини

28.06.2012г.

Изпълнителният директор на ИАОС, д-р инж. Ваня Григорова, е избрана за Заместник-председател на УС и член на Бюрото на ЕАОС

На своето редовно 63-то заседание на 27 юни 2012 г., Управителният съвет на Европейската агенция по околна среда (ЕАОС), избра Изпълнителния директор на ИАОС, д-р инж. Ваня Григорова, за заместник-председател на Управителния съвет и член на Бюрото на ЕАОС.

Управителният съвет на ЕАОС е върховният управителен орган, в който представители с право на глас имат всички страни-членки на агенцията. Председателят и заместник-председателите се избират с квалифицирано мнозинство (2/3 от членовете с право на глас) и тригодишен мандат, с възможност за продължаването му. Те са и по право членове на Бюрото на ЕАОС, което играе много важна роля в управленския процес на ЕАОС. На своите заседания, провеждани между срещите на УС, Бюрото взема важни изпълнителни решения относно оперативната дейност на ЕАОС, след консултации с изпълнителния директор и председателя на Научния комитет.

Кандидатурата на г-жа Григорова за заместник-председател и член на Бюрото идва като логично продължение на активната и все по-ангажирана дейност на Изпълнителната агенция по околна среда в ЕАОС.

С този избор, България затвърждава позициите си на активен и непрестанно развиващ се член на ЕАОС и прави сериозна крачка напред в посока на същинските ни европейски капацитет и идентичност.

Copyright 2000-2021 © ИАОС