ExEA ExEA EEA

Новини

29.09.2012 г.

ИАОС бе домакин на среща на Мрежата на директорите на агенции по околна среда в Европа

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по околна среда Ваня Григорова откриха "19-та среща на Мрежата на директорите на агенции по околна среда в Европа (EPA Network)".

За първи път българската агенция по околна среда бе домакин на среща на EPA Network, в която взеха участие директори и представители на Европейската комисия, Европейската агенция по околна среда и още 25 организации - агенции по околна среда или сродни ведомства в Европа.

В своето приветствие към участниците в срещата министър Караджова очерта основни приоритети, предизвикателства и постижения в политиката на Министерство на околната среда и водите, на основата на открито управление и диалог с всички партньори.

По време са пленарната среща бяха обсъдени въпроси от общ интерес за организациите, свързани с ежедневното практическо прилагане на политиките в областта на околната среда.

EPA Network е неформална организация на директорите на Агенциите по опазване на околната среда и подобни институции от цяла Европа. В Мрежата членуват 38 организации. Първата среща за създаването й е през месец ноември 2003 година в Копенхаген, оттогава срещите са периодични – на шест месеца. Европейската комисия участва редовно в пленарните срещи.

Домакин на следващата среща ще бъде Европейската агенция по околна среда.

Copyright 2000-2021 © ИАОС