ExEA MoEW EEA

Лични средства

Европейска седмица на мобилността 16 – 22 септември 2017 г.

Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) се провежда всяка година в периода 16-22 септември . Целта й е да насърчи европейските общини да въведат и подпомагат устойчивия транспорт. През 2017 година „Европейската седмица на мобилността” се фокусира върху  „Чиста, споделена и интелигента мобилност“, а мотото е „Заедно стигаме по-далеч“. 

И тази година Европейската комисия ще насърчи популяризирането на устойчивата градска мобилност, не само сред местните власти, но и сред други заинтересовани страни, като приканва НПО-сектора, академичните институции, бизнеса, училищата и публични институции също да регистрират свои инициативи за насърчаване на екологосъобразни модели на придвижване. 

Как може да участвате :

Полезни материали:

 
История

2000 г. - инициативата Ден без автомобили стартира като европейска инициатива, която дава на градовете възможност да покажат своята ангажираност с проблемите, свързани с опазването на околната среда. 

2002 г. - след успеха на Деня без автомобили започва всяка година  провеждането на ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА – от 16 до 22 септември. Повече от 400 общини от 23 страни участваха в първото издание на инициативата. Популярността й расте с всяка изминала година и тя се радва на висока обществена подкрепа. 

2016 г. - общият брой на участващите общини беше рекорден – 2427 за целия свят!Copyright 2000-2017 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Сайтът е посетен 76 387 пъти през януари 2017 г. Дизайн и изработка: ИАОС