ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Европейската комисия стартира предизвикателство за социално колоездене

Публикувано на 18-07-2018 г.

Европейската комисия стартира от 16 септември, началото на Европейска седмица на мобилността, инициативата  „Social Biking challenge“. Тя  ще продължи три седмици и цели да насърчи колоезденето като социален навик. Това е нов формат чрез който се насърчава физическата активност, използването на устойчивия транспорт и се увеличава колоезденето чрез създаване на мрежа от велосипедисти.

Предизвикателството се основава на приложението BikePrints за проследяване на велосипедисти, което се предлага в магазините на Google Play и Apple. Приложението позволява на потребителите да следят пътуванията си и да участват в триседмично състезание в рамките на своя град с всички останали градове в Европа. Велосипедистите могат да се придвижват сами, по двойки или групи и да печелят точки въз основа на изминатото разстоянието.  Точките ще бъдат превърнати в награди.

Европейската комисия търси координатори, които да подпомагат популяризирането и организирането на предизвикателството за социално колоездене в техния град. Местният координатор, организирал най-успешното предизвикателство за местно социално колоездене, ще получи награда на церемония в Брюксел.

Потенциални координатори на местните социални колоездачи (общини, неправителствени организации, велосипедни клубове и др.), които биха искали да организират предизвикателството за социално колоездене в техния град (по време на кампанията „Европейска седмица на мобилността“ или самостоятелно), трябва да заявят това до 30 юли 2018 г. на: .

За допълнителна информация посетете https://socialbiking.jrc.ec.europa.euCopyright 2000-2017 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Сайтът е посетен 76 387 пъти през януари 2017 г. Дизайн и изработка: ИАОС