ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

ИАОС отбеляза с ученици Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Публикувано на 22-11-2018 г.

Открит урок на тема „Време e за детокс – какво да правим с  опасните отпадъци?“ се проведе на 21 ноември в ИАОС по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО).  Участие взеха членове на Националния ученически екопарламент от 74 СУ „Гоце Делчев" и Национална природо-математическа гимназия град София. Партньори на събитието бяха  „Софийска вода“ АД и „Балбок Инженеринг“ АД. Те запознаха учениците с управлението на опасните отпадъци и начините за правилното им съхранение и предаване, както и колко е важно да проявяват активно отношение към природата и водата и тяхното опазване.

Кампанията на ИАОС за отбелязване на Европейската седмица за намаляване на отпадъците продължава до 23 ноември със събиране на опасни отпадъци, пластмасови капачки и стари батерии.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) се провежда в периода 17-25 ноември 2018 г. Инициативата е за популяризиране и повишаване на осведомеността за управлението на отпадъците. Тази година тя се фокусира върху превенцията на опасните отпадъци и ще се проведе под мотото „Time to Detox!“ („Време e за детокс!“).
Copyright 2000-2017 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Сайтът е посетен 76 387 пъти през януари 2017 г. Дизайн и изработка: ИАОС