ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

ИАОС с тридневна акция за събиране на опасни отпадъци

Публикувано на 15-02-2019 г.

Общо 64 кг стари тонер касети, лекарства с изтекъл срок на годност и домакински препарати и химикали бяха предадени днес от ИАОС. Те са събрани след тридневна кампания по събиране на опасни отпадъци на агенцията. Традиционно ИАОС провежда акции за събиране на опасни отпадъци като част от ангажиментите за повишаване на обществената информираност и насърчаване на участието в дейности по опазване на околната среда. През 2018г. бяха  събрани и предадени около 50 кг опасни отпадъци и 28 кг стари батерии.

Отпадъците са предадени на „БалБок Инженеринг“ АД. Кампанията на Столична община за събиране на опасни отпадъци стартира в края на януари в Нови Искър и кв. „Челопечене“ (Кремиковци). И през 2019 г. ще се осъществява приемане на опасни отпадъци на 21 мобилни пункта, както и три тридневни кампании през април, юни и октомври.  

Новият график на мобилния събирателен пункт за отделните райони на София може да бъде изтеглен от интернет страниците на „БалБок Инженеринг“ АД, Столична община и Столичен инспекторат.Copyright 2000-2017 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Сайтът е посетен 76 387 пъти през януари 2017 г. Дизайн и изработка: ИАОС