ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

ИАОС ще се включи в Европейската седмица за намаляване на отпадъците с разнообразни инициативи

Публикувано на 15-11-2018 г.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) ще се проведе в периода 17-25 ноември 2018 г. Инициативата е за популяризиране и повишаване на осведомеността за управлението на отпадъците. Тази година тя се фокусира върху превенцията на опасните отпадъци и ще се проведе под мотото „Time to Detox!“ („Време e за детокс!“). Изпълнителна агенция по околна среда ще отбележи седмицата със няколко инициативи, с които ще покаже колко важно е да се намали употребата на такива продукти.

В периода от 19 до 23 ноември служителите на ИАОС ще събират лекарства с изтекъл срок на годност, препарати за растителна защита, домакински препарати и химикали, лакове, замърсени опаковки и живак в специални съдове, предоставени от „БалБок Инженеринг“ АД. Опасните отпадъците ще бъдат предадени за обезвреждане. В същия период ще бъдат събирани пластмасови капачки и стари батерии.

 Втората инициатива е открит урок на тема „Време e за детокс – какво да правим с  опасните отпадъци?“. Той ще се проведе в ИАОС  на 21 ноември 2018 г. от 10:30 часа  пред ученици от Националния ученически екопарламент.  Партньори на събитието са  „Софийска вода“ АД и „Балбок Инженеринг“ АД.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС