ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Кръгла маса представи изводите от функционалния анализ на администрациите на МОСВ и ИАОС

Основните констатации и изводите от извършения функционален анализ на текущото състояние на административните структури на Министерството на околната среда и водите и Изпълнителната агенция по околна среда бяха представени на кръгла маса със заинтересованите страни на 29 юли 2015 г. от 14 ч. в сградата на МОСВ, бул. „Княгиня Мария-Луиза“ 22.

Публикувано на 31-07-2015 г.

Бяха обсъдени въпроси, свързани със съвместимостта на функциите на дирекциите и отделите спрямо областите на политика, както и на утвърдените структури, процедури, практики и модели на комуникации. Беше направен анализ на функциите на вътрешните звена с оглед спазването на изискванията на нормативната уредба. 

Министерството на околната среда и водите и Изпълнителната агенция по околна среда оптимизират дейността на администрациите си, за постигане на по-висока ефективност и ефикасност. Това се осъществява в изпълнение на проекта „Ефективна структура на администрациите на МОСВ и на ИАОС”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС, чрез Европейския социален фонд. 

Реализирането на проекта ще има дългосрочен ефект върху администрациите на МОСВ и ИАОС. В резултат от изпълнението на дейностите ще бъдат предложени варианти за оптимизиране на работните процеси в двете администрации. Проектът „Ефективна структура на администрациите на МОСВ и на ИАОС“ е на стойност 392 961,05 лв., с продължителност 12 месеца и се осъществява по договор № 14-11-3/01. 10. 2014 г. Проектът се финансира от ОП Административен капацитет, Приоритетна ос 1 "Добро управление", Подприоритет 1.1. "Ефективна структура на държавна администрация", BG051PO002/14/1.1-08.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС