ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

МОСВ и ИАОС оптимизират дейността на администрациите си.

Проект „Ефективна структура на администрациите на МОСВ и ИАОС“.

Публикувано на 25-06-2015 г.

Министерство на околната среда и водите и Изпълнителната агенция по околна среда ще оптимизират дейността на администрациите си, за постигане по-висока ефективност и ефикасност в дейността им. Това ще стане възможно в изпълнение на дейностите по проекта „Ефективна структура на администрациите на МОСВ и на ИАОС”. На пресконференция днес главният секретар на МОСВ Валерия Герова представи дейностите и целите на проекта.      
 
Една от основните дейности по проекта предвижда функционален анализ на администрациите на МОСВ и ИАОС чрез прилагане на Единна методология за провеждане на функционален анализ на административните структури. Ще бъде извършено изследване и оценка на релевантността на функциите, организационното структуриране, събиране и анализ на информация и документи, анкетни проучвания, наблюдения, сравнения, интервюта, фокус групи и експертни оценки. 
 
Проектът предвижда изготвянето на комуникационен план, чрез който да се поддържа информираността на заинтересованите страни на всеки етап от изпълнението на функционалния анализ. Планирано е и провеждането на съпътстващо обучение на служители от двете администрации. 
 
Реализацията на проекта ще има дългосрочен ефект върху администрациите на МОСВ и ИАОС. В резултат от изпълнението на дейностите ще се предложат варианти за оптимизиране на работните процеси, за постигане на по-висока ефективност и ефикасност на дейностите. Проектът „Ефективна структура на администрациите на МОСВ и на ИАОС“, е с продължителност 12 месеца и се финансира от ОП „Административен капацитет“, приоритетна ос 1 „Добро управление“.


Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС