ExEA ExEA EEA

Новини


27.01.2010 г.

На 27 и 28 януари 2010 г. се извършва проверка на работата на анализаторите на двете автоматични станции в селата Остра могила и Ръжена

Оторизираната фирма -„Лаб консулт” София извършва проверка на работата на анализаторите измерващи нивата на замърсителите в атмосферния въздух в селата Остра могила и Ръжена.

На 27 януари, от 12:00 до 14:00 часа, специалистите провериха работата на станцията в село Остра могила. Предвид, че е необходимо технологично време от процеса на калибриране, до последващо влизане на апаратурата в работен режим, регистрираните концентрации за този период са некоректни.

Днес, на същата проверка подлежат и анализаторите на станцията в село Ръжена.
Фирма „Лаб консулт” София осигурява сервизна поддръжка и калибриране на OPSIS-системи не само в селата Ръжена и Остра могила, но и на третата станция, разположена югоизточно от град Стара Загора, в село Могила.

Последната проверка на достоверността на работата на анализаторите на двата пункта, както РИОСВ информира, беше на 25 септември 2009 г. на пункта в село Могила, общ. Стара Загора и на 19 ноември 2009 г. - на този в село Ръжена, общ. Казанлък.

Copyright 2000-2021 © ИАОС