ExEA ExEA EEA

Новини


26.03.2010 г.

МОСВ изготви указания във връзка с докладване по Европейската схема за търговия с квоти за емисии на парникови газове

Дирекция „Политика по изменение на климата” към МОСВ изготви указания за операторите на инсталации във връзка с докладването на историческите емисии от дейности, които предстои да бъдат включени в обхвата на Европейската схема за търговия с квоти за емисии на парникови газове, съгласно Директива 2009/29/ЕО.

Новите дейности в обхвата на Схемата за търговия с емисии са описани в Приложение 2 на разработените указания.

Целта е да се подпомогнат операторите на инсталации, в процеса на докладване на данните за емисии на парникови газове от дейности, които предстои да попаднат в обхвата на Европейската схема за търговия с квоти за емисии на парникови газове (ЕСТЕ) през третия й период на действие (2013-2020 г.).

Проучването на историческите емисии обхваща периода 2005-2008 г. и има за цел да подпомогне Европейската комисия при определяне на тавана на емисиите на парникови газове за Европейската общност за третия период на ЕСТЕ.

Задължението за докладване се отнася само за оператори на инсталации, които извършват дейности, попадащи в обхвата на ЕСТЕ от 1 януари 2013 г. Емисиите на парникови газове от дейности, включени във втория период ЕСТЕ (2008-2012 г.), се докладват ежегодно и по тази причина допълнителни данни за тях не се изискват.

Повече информация...

Copyright 2000-2021 © ИАОС