ExEA ExEA EEA

Новини


15.06.2010 г.

Министър Караджова утвърди със заповед нов ценоразпис за извършваните лабораторни анализи в Изпълнителна агенция по околна среда


Министърът на околната среда и водите Нона Караджова утвърди със Заповед РД-601/ 14.06.2010г. нов ценоразпис за измерванията, изпитванията и анализите, извършвани от лабораториите към Изпълнителната агенция по околна среда.

Промените се налагат поради увеличения брой и видове на използваните методи и лабораторни анализи към Агенцията; нарасналите разходи, необходими за извършване на измервания, анализи и изпитвания на проби от околната среда, както и разходите за поддържане акредитацията на лабораториите и сервизното обслужване на наличната апаратура.

Ценоразписът включва няколко раздела: анализи на въздушни проби; калибриране на газанализатори за атмосферен въздух; анализи на водни проби; анализи на почвени, растителни и седиментни проби; анализи на отпадъци; микробиологични анализи; анализи на органични замърсители; анализи на тежки метали; радиометрични измервания и анализи за радиоактивност ; измерване на шумово натоварване и анализи на ГМО в проби от растения, почви и вода.

Към новия ценоразпис са включени цени за анализи на генно модифицирани организми в околната среда /растения, почви и водни проби/ и цени за калибриране на газанализатори за контрол качеството на атмосферния въздух.

Ценоразпис на лабораторните анализи, извършвани от лабораториите към МОСВ

Copyright 2000-2021 © ИАОС