ExEA ExEA EEA

Новини


06.12.2010 г.

Европейската агенция за околна среда (ЕАОС) публикува четвъртия доклад за състоянието и перспективите пред околната среда в Европа – SOER 2010

Европейската агенция за околна среда (ЕАОС) публикува четвъртия си доклад за състоянието и перспективите пред околната среда в Европа – SOER 2010 – изчерпателна оценка на това как и защо се променя околната среда в Европа и какво правим в тази насока.

SOER е емблематичен доклад на Европейската агенция по околна среда. Публикува се на всеки пет години. Целта на доклада е осигуряването на информация за състоянието, тенденциите и перспективите пред околната среда в Европа, включително и причините, въздействията и потенциалните реакции. SOER2010 се състои от четири ключови елемента: тематични оценки на ключови проблеми за околната среда (изменение на климата, биологично разнообразие, земеползване, замърсяване на въздуха, морска околна среда, потребление и др.), като всеки е придружен от съответните факти и тенденции; оценка на глобалните мащабни тенденции, свързани с околната среда в Европа; оценки по държави и интегриран синтезиран доклад.

Повече информация
http://www.eea.europa.eu/soer/za-soer-2010/kakvo-ni-kazva-soer-2010

Copyright 2000-2021 © ИАОС