ExEA ExEA EEA

Новини


27.01.2011 г.

Докладът SOER бе представен пред Парламентарната комисия по околна среда

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и изпълнителният директор Ваня Григорова представиха на редовно заседание на Парламентарната комисия по околна среда и води четвъртия доклад на Европейската агенция по околна среда „Европейската околна среда: състояние и перспективи – SOER 2010”.



Министър Нона Караджова даде изключително висока оценка за доклада и предимствата, които систематизираната в него информация предоставя за прилагането и управлението на политиките за опазване на околната среда в страните – членки и партньори на Европейската агенция по околна среда.


Състоянието, ключовите послания и предизвикателствата пред околната среда в Европа бяха представени от изпълнителния директор Ваня Григорова. Специално внимание бе отделено на мястото на България в доклада, илюстрирано посредством четирите области на екологични приоритети по Шестата рамкова програма за действие на ЕС: изменение на климата, природа и биологично разнообразие, природни ресурси и отпадъци и околна среда и качество на живота.


Министър Караджова посочи конкретни приоритети и мерки на правителството в областта на околната среда, които ще доведат до преодоляване на негативните тенденции, по-добро качество на околната среда и до подобряване екологичните условия за живот на българските граждани.

Инициативата е част от европейските инициативи за представяне на резултатите от провеждания глобален петгодишен мониторинг на околната среда и част от предстоящи инициативи за отбелязване на десетата годишнина от подписването на договора за присъединяването на България към Европейската агенция по околна среда.

Copyright 2000-2021 © ИАОС