ExEA ExEA EEA

Новини


22.03.2011 г.

Изпълнителният директор представи Националната система за мониторинг на водите пред участниците в националния форум

Пред участниците в националния форум „Климатичните предизвикателства пред управлението на водите и земеделието в България”, изпълнителният директор Ваня Григорова представи Националната система за мониторинг на водите.

Форумът се проведе по повод Световния ден на водата 22 март и Световния ден на метеорологията 23 март. Идеята на инициативата бе да представи мястото на България в общоевропейския процес на адаптация на икономиката към климатичните промени.

В събитието участваха ръководителят на Представителството на ЕК в България Зинаида Златанова, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, заместник- министърът на земеделието и храните Георги Костов, председателят на БАН акад. Съботинов и генералния директор на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН доц. д-р Георги Корчев.

Форумът протече в два панела: първият на тема „Влияние на климатичните промени върху управлението на водите”; вторият на тема „Влияние на климатичните промени върху земеделието”

Проведена бе дискусия с активното участие на представители на науката, държавните институции, браншовите организации в двата сектора, бизнеса, националното сдружение на общините.

Copyright 2000-2021 © ИАОС