ExEA ExEA EEA

Новини



12.04.2011 г.

Заместник - министър Василева ще открие заключителен семинар по проект BG0052 “Разработване на информационна система към Националната система за мониторинг на биологичното разнообразие в България”

Заместник-министър Ивелина Василева ще открие заключителен семинар по проект “Разработване на информационната система към Националната система за мониторинг на биологичното разнообразие в България”, реализиран с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Събитието ще се състои на 14 април 2011 г., четвъртък, от 9.00 часа в хотел „Света София”, ул. „Пиротска” 18.

Официален гост ще бъде Дагфрид Йортхул – първи секретар и заместник-председател на мисията на Кралство Норвегия в България. Изпълнителният директор на ИАОС Ваня Григорова ще приветства участниците в семинара. Поканени са експерти от Министерство на околната среда и водите, Изпълнителна агенция по горите към Министерство на земеделието и храните, дирекциите на националните паркове, дирекциите на природните паркове и представители на неправителствени природозащитни организации.

Основната цел на проекта е да се доразвие изградената до момента информационна система към Националната система за мониторинг на биологичното разнообразие (НСМБР). Ще бъде разработена национална база данни, събрани от полевия мониторинг на растителни, животински видове и хабитати в страната. В рамките на проекта е създадена и специализирана интернет страница за достъп до информация, свързана с разпознаването, определянето и разпространението на видове, биологични групи и природни местообитания, които са обект на мониторинга.

Националната система за мониторинг на биологичното разнообразие е комплексен механизъм за проследяване и обобщаване на промените в биологичното разнообразие на България в дългосрочен план. Тя осигурява информация за националната природозащитна политика и опазването на биологичното разнообразие.

                                                                                                                                            Повече информация

Copyright 2000-2021 © ИАОС