ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Изпълнителната агенция по околна среда отбеляза Световния ден на околната среда с музикална работилница "Само една планета"

Изпълнителната агенция по околна среда благодари на Министъра на околната среда и водите и на всички участници в събитието за съпричастността и подкрепата

Публикувано на 06-06-2022 г.

Изпълнителната агенция по околна среда отбеляза Световния ден на околната среда с музикална работилница "Само една планета"
„Опазвайки околната среда, правим нашия дом по-добър за живот. Една индианска поговорка гласи: не сме наследили планетата, а сме я взели назаем от нашите деца. Това означава, че имаме задължение да оставим поне това, с което ни е посрещнала Земята“. С тези думи вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов отправи послание по повод Световния ден на околната среда – 5 юни. Той поздрави всички деца, техните родители, колеги и гости на детската музикална работилница, организирана днес от Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) към МОСВ, която се проведе в Зоологическата градина на София по повод деня на околната среда.
"Опазването на околната среда за екипа на Изпълнителната агенция по околна среда не е само професионална отговорност, а е лична кауза. Виждайки толкова много деца днес тук, вярвам, че каузата ни за по-добър утрешен ден ще успее. Добре дошли в екипа ни!", се обърна към присъстващите изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по околна среда Росица Карамфилова.
В празничната програма участваха Детска вокална група „Сладки пуканки“, Студио за модерен балет „Цветни мечти“, Школа за атракционни изкуства към Национален дворец на децата и БГ Дуетът. Във викторината на екологична тематика най-малките научиха чрез съветите на супергероя Супер Еко как с малки ежедневни действия да допринесат за по-чиста околна среда. За любознателността си децата получиха подаръци от ИАОС - специално издадената малка книжка "Песнички и стихчета за деца - да пазим околната среда" и учебни пособия, изработени от еко материали.
Изпълнителната агенция по околна среда благодари на Министъра на околната среда и водите и на всички участници в събитието за съпричастността и подкрепата.


Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС