ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Регионална лаборатория Монтана извърши проверка по сигнал

Публикувано на 18-02-2013 г.

Сигналът за замърсяването е подаден от Директора на РИОСВ – Монтана

На 17.02.10.2013г. в 18.30 ч., в Регионална лаборатория Монтана постъпи сигнал за замърсяване на канал “Изворска вада” преминаващ през центъра на гр. Монтана. Сигналът е подаден в лабораторията от РИОСВ – Монтана. Информацията за усетена миризма на нафта в района на канал “Изворска вада”, под паметник на Цеко Тодоров, е подадена през телефон 112.

За проверка на сигнала, незабавно бе сформиран съвместен екип от експерти на Регионална лаборатория – Монтана и РИОСВ – Монтана, който в периода 19.00 – 19.30 часа извърши проверка на място. Обходен е района на откритата част на канала, като не са установени миризма или видими петна от замърсяване.

Взета е водна проба от канала в района на паметник на Цеко Тодоров. На място са извършени експресни анализи по показатели: рН и електропроводимост със следните резултати: рН – 7,23 рН единици; електропроводимост 265 µs/sm

Резултатите от измерените експресни показатели веднага са предоставени на РИОСВ - Монтана. Ще бъде извършен физикохимичен анализ на взетата водна проба в РЛ-Монтана. Протоколите от изпитване на взетите проби ще бъдат изготвени в най-кратък срок и предоставени на РИОСВ – Монтана.

Последваща информация по проверката ще бъде изнесена от РИОСВ – Монтана.

Обратно в новини



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС