ExEA MoEW EEA

Справки за обслужването на мониторинговата мрежа

Лични средства

Контрол на акустичното състояние

С писмо No 667/28.03.2000 всички РИОСВ бяха ангажирани да предоставят информация за:

    1. Готовността на РИОСВ за организиране на дейността по мониторинга на акустичното състояние на населените места - техническа и кадрова обезпеченост - едноседмичен срок.
    2. В двумесечен срок (до средата на месец юни) РИОСВ да представят информация за акустичното състояние на населените места на територията на РИОСВ.
      • критични райони по отношение на автотранспорта;
      • данни за транспортните средства, опериращи на територията на населените места - градски транспорт и лични МПС (брой, пробег, основен демонт);
      • проведени мероприятия на територията на Общините за последните 5 години, с цел подобряване на акустичното състояние на населеното място;
      • данни за акустичното състояние на населените места.

В отговор на писмото по първа точка, всичките 14 Инспекции изпратиха исканата информация в срок.
По втора точка в рамките на определения срок Инспекциите предоставиха необходимата информация с изключение на РИОСВ Русе и Варна , които до този момент не са изпратили справките.
Най-пълна информация по всички позиции предоставиха РИОСВ Бургас, Шумен, Стара Загора, Благоевград, Велико Търново, Хасково.
Информацията получена от РИОСВ Враца, Пазарджик, Смолян, Монтана е изключително бедна и възоснова на нея не може да се направи анализ за състоянието на акустичната срада в съответните райони.

Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС