ExEA MoEW EEA

Справки за обслужването на мониторинговата мрежа

Лични средства

Земи и Почви

За всички функционални подсистеми на подсистема "Земи и почви" са подготвени и изпратени през м.февруари до всички РИОСВ указания за провеждане на мониторинговите дейности през 2000 г.
Според програмата, пробовземането трябва да се извърши през есента и резултатите от анализите да бъдат изпратени в ИАОС до 30.12.2000 г.
Справките, съдържащи данни за добив на подземни богатства, генерирани и оползотворени отпадъци от минната промишленост, както и данни за нарушени и рекултивирани площи от тези дейности трябваше да бъдат изпратени в ИАОС до 30.07.2000 г.

През м.юли, след сключване на договор между МОСВ и ВСИ - Пловдив започна внедряване на технически проект за мониторинг по вкисляване и засоляване.
Съгласно графика за работа, бе проведено репериране и пробовземане от пуктове в РИОСВ Монтана, Враца, Благоевград, Хасково и В. Търново. Следващите пробовземания ще започнат от 18 септември.

До 30 юли се получиха справки по подсистема "Земни недра" от следните РИОСВ София Враца, В. Търново, Ст. Загора, Шумен, Пазарджик, Русе, Варна, Монтана и Пловдив.
Очакват се справки от РИОСВ Благоевград, Хасково, Смолян, Плевен и Бургас.

Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС