ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

ИАОС с екопрограма по повод Световния ден на околната среда

Изпълнителна агенция по околна среда отбеляза един от най-важните дни от международния екологичен календар.....

Публикувано на 06-06-2017 г.

 

Изпълнителна агенция по околна среда отбеляза един от най-важните дни от международния екологичен календар – 05-ти юни.

Темата за 2017 г. е „Свързване на хората с природата“, като целта е да ни насочи вниманието и да ни призове да излезем сред природата, да оценим нейната красота и ценност и да защитим нашата планета Земя.

 
Празничният ден започна със засаждане на магнолия в двора на институцията, а изпълнителният директор - г-жа Камелия Радева, отправи своите поздравления за професионалния празник и пожела на експертите да продължават да полагат усилия за опазването на околната среда.
 

В продължение на целия ден се проведе кампания по събиране на опасни отпадъци от домакинствата на  служители на ИАОС. Отпадъците бяха събрани в специални съдове, предоставени от БалБок Инженеринг АД и предадени за обезвреждане.

Денят завърши с хепънинг, организиран от РИОСВ-София и Изпълнителната агенция по околна среда в село Чавдар, м. Света Пeтка. За учениците от село Чавдар и град Златица бяха подготвени екоигри, изработване на 3D пъзел на защитени дървета, игра за опазване на животните и други.

На всички, желаещи да се запознаят с дейността на ИАОС, им бе предоставен достъп до институцията по време на обявения Ден на отворените врати.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС