ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

ЕАОС стартира фотоконкурса „Urban Treasures“ 2024

Европейската агенция по околна среда (ЕАОС) кани всички любители на природата и фотографията от цяла Европа да уловят същността на нашите градове чрез вдъхновяващи моменти, които ни носят радост и надежда за едно по-устойчиво утре.

Публикувано на 26-06-2024 г.

Целта на тазгодишния фотоконкурс "Градски съкровища" е да отбележи чрез снимки напредъка, който правим за озеленяване и подобряване на нашите квартали, да изобразим нашите градове и селища не само като бетонни мрежи, но и като живи, дишащи екосистеми, да отбележим положителните стъпки и дейности, предприети за едно по-устойчиво утре - такова, в което градовете процъфтяват заедно с природата, а кварталите се развиват като жизнени, екологични убежища.

Фотоконкурс „Urban Treasures“ — 2024 г.

Участниците могат да изпращат снимки в три категории, които ви вдъхновяват да уловите изпълнени с надежда моменти от ежедневието си:

  • Дивата природа в града
  • Чаровни квартали
  • Зелено в сърцето

 

Изберете най-добрите си снимки (максимум 5 бр.) и ги изпратете чрез онлайн формуляра в една или повече категории преди 1 октомври 2024 г. Приемат се снимки в близък план, от птичи поглед или от нивото на очите. Преди да кандидатствате, не забравяйте да се запознаете с Правилата и Условията за участие.

Победителят във всяка категория ще получи парична награда от 1 000 EUR. Допълнителни награди от 500 EUR ще бъдат присъдени на най-добрия млад участник, както и на любимата снимка на публиката, която се определя чрез обществено онлайн гласуване в периода 30 октомври – 13 ноември 2024 г.

Участниците трябва да изпратят снимките си до 1 октомври 2024, 23.59 (CEST). Спечелилите проекти ще бъдат обявени на 29 ноември 2024 г.

Кой може да участва?

Всички участници трябва да са навършили 18 години и да са граждани на една от 27-те държави — членки на ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария, Турция, Северна Македония, Албания, Косово, Черна гора, Сърбия и Босна и Херцеговина.

Повече информация за категориите, начина на участие и правилата на конкурса:

„Urban Treasures“ — Фотоконкурс на ЕАОС за 2024 г.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС