ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Европейската агенция по околна среда обяви победителите във фотоконкурса „Моят град“

Темата на фотоконкурса „Моят град“ тази година цели да повиши информираността, относно предизвикателствата на околната среда.....

Публикувано на 01-11-2016 г.

Темата на фотоконкурса „Моят град“ тази година цели да повиши информираността, относно предизвикателствата на околната среда, с които се сблъскват градовете и как те допринасят за подобряването на условия на живот в Европа. Около 75% от населението на ЕС живее в градски зони. Градовете осигуряват на европейците много удобства както и много културни, образователни и здравни услуги. Градовете са двигателят на европейската икономика и създатели на европейското благосъстояние и са силно зависими от ресурси от други региони, за да задоволят нуждите си от енегрия, вода и храна.

Фотографи от цяла Европа – любители и професионалисти, бяха мотивирани да споделят какво означава за тях градската околна среда. Участниците имаха възможност да изберат европейски град, за да разкажат позитивна или негативна история чрез техните фотографии. Крайният срок за участие беше 15 август 2016 г.

Победителите в трите основни категории са:

  • Свободно време в града – „Levitation“, Италия, Милано, парк Семпионе
  • Устойчив начин на живот в града – „Burn calories not electricity“, Кипър,  Никозия
  • Обиколка из града – „Sunset around a bridge“, Чехия, ЖП гара Uherský Brod

 

Повече информация можете да намерите тук.Copyright 2000-2017 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Сайтът е посетен 76 387 пъти през януари 2017 г. Дизайн и изработка: ИАОС