ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Европейската агенция по околна среда обявява нов конкурс за артистично изображение на отпадъци

Публикувано на 07-06-2013 г.

Всеки европеец генерира средно около половин тон отпадъци. Голяма част от тези т.нар отпадъци всъщност са полезен ресурс, но от тях, според актуални анализи,  само две пети се рециклират.

Waste•smART е нов конкурс на Европейската агенция по околна среда, който се провежда в три категории – фотография, рисунка и кратък филм. Победителите във всяка категория ще получат награда в размер на 500 евро. Допълнителна "младежка награда" от  500 евро  ще получат победителите, родени между 1989 и 1995 година.

Конкурсът е отворен за участници от страните членуващи  в Европейската агенция за околна среда и страните - сътрудници. (all EEA member and cooperating countries).

Всички участници трябва да са навършили 18-сет години.

Участниците в конкурса могат да интерпретират различни теми. Например, могат да участват  със снимка илюстрираща хранителни отпадъци, строителни отпадъци, депа за отпадъци и рециклиране, или с рисунка показваща как можем да намалим генерирането на отпадъци и по-добре да използваме ресурсите, как да употребяваме повторно или да рециклираме отпадъци.

Ако сте режисьор или сте се насочили към изработването на кратък филм, можете да направите видео за това как политиката за отпадъците може да се подобри, или за ресурсите и енергията, които се влагат при поддържането на разточителен начин на живот.

На страницата на Европейската агенция можете да намерите множество полезна информация свързана с отпадъците: анализи, доклади, тенденции, последни данни и т.н (http://www.eea.europa.eu/highlights/what-does-waste-look-like)

Фотографиите, рисунките и  клиповете трябва да бъдат придружени от кратък текст на английски език.  Крайният срок за подаване е 30 септември 2013 до 12:00 часа Централно европейско време.

Повече подробности за условията за участие в конкурса може да намерите ТУК.

 Waste•smART

Условия за участие и правила.

 

Обратно в новини



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС