ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Фотоконкурс „Преоткрий природата“

Публикувано на 22-05-2020 г.

Независимо къде се намираме, всички можем да оценим красотата на природата, сега вероятно повече от всякога.Тазгодишният фотоконкурс на Европейската агенция по околна среда (ЕАОС) „REDISCOVER Nature“, който се открива днес, ви кани да заснемете и споделите връзката си с природата и околната среда около вас.

Може да участвате, като до 30 септември 2020 г. изпратите снимка в една от трите категории:

1. Снимки на природа в едър план

Открийте красотата на природата и акцентирайте върху най-дребния детайл — от сложната биологична структура в разтварящата се пъпка на цвете до състава на почвата или текстура на кожата на влечуго. Природата ви призовава да се вгледате и да пристъпите във вечно променящия се свят на микрокосмоса. Можете ли да видите магическите форми, линии, мотиви, текстури и цветове?

2. Природата непосредствено до моя дом

Изучаването на природата не означава непременно да хванете планинска пътека или да къмпингувате в отдалечени места. Можете просто да открехнете вратата на задния двор и кротко да наблюдавате как природата се разгръща пред очите ви. Чудеса на природата има навсякъде — от наблюдаването на птици в близкия парк до проследяването как природата се нагажда към града. Огледайте се ... Можете ли да уловите присъствието на природата около вас?

3. Природата в умален мащаб

Направете крачка назад и се насладете на природата в пейзажите, които ви заобикалят. Наблюдавайте вълните, които се разбиват в скалистия бряг; далечни селца, разпилени по хълмовете; елена, бродещ в гората или хората, които вървят през полето. Качете се нависоко и наблюдавайте света отгоре. Можете ли да уловите безкрайните пейзажи на света, недокоснати от човека или оформени от неговата дейност?

В конкурса могат да участват лица, навършили 18 години.   

Осигурени са парични награди за победителите във всяка категория – 1000 EUR. ЕАОС ще предостави специална награда за най-млад участник с най-добра снимка.

Победителите ще се определят след общодостъпно он-лайн гласуване и ЕАОС ще ги обяви през ноември 2020 г.

Повече за правилата на състезанието и как да участвате на страницата на конкурса „REDISCOVER Nature“. 



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС