ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

ИАОС и РИОСВ – София проведоха акция за събиране на опасни отпадъци

Публикувано на 16-02-2018 г.

ИАОС и РИОСВ – София проведоха кампания по събиране на опасни отпадъци от домакинствата на служителите от двете структури. Това е втората подобна инициатива, като през 2017 г. за отбелязване на Световния ден на околната среда бяха събрани лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и други. 

Отпадъците бяха събрани и предадени на мобилен пункт на „БалБок Инженеринг“ АД, който на 16 февруари беше разположен в квартал Павлово, ул. „Слънце“ - 2. Кампанията на Столична община за 2018 г. започна на 19 януари в районите Нови Искър и Кремиковци. През тази година ще има още 21 пункта, както и три 3-дневни кампании през април, юни и октомври. 

Новият график на Мобилния събирателен пункт за отделните райони на София може да бъде изтеглен и от интернет страниците на „БалБок Инженеринг“, Столична община и Столичен инспекторат. Актуална информация за пункта търсете и на страницата на „БалБок“ във Facebook. Заявки за събиране от адрес се приемат на добре познатия телефон 0700 11 750.Copyright 2000-2017 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Сайтът е посетен 76 387 пъти през януари 2017 г. Дизайн и изработка: ИАОС