ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

ИАОС и РИОСВ-София ще отбележат Световния ден на водата с ученици от ПГЕБ „Проф. д-р Асен Златаров“

Публикувано на 19-03-2018 г.

ИАОС и РИОСВ-София ще отбележат 22 март - Световния ден на водата, с ученици от ПГЕБ „Проф. д-р Асен Златаров“, град София. Програмата включва презентация на тема “Водите на Витоша“ и посещение на Централна лаборатория  към ИАОС. Денят ще бъде отбелязан на територията на цялата страна с различни инициативи, организирани от всички регионални структури на МОСВ.

Световният ден на водата всяка година се отбелязва на 22 март за привличане на вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й.

Инициативата се поражда през 1992 г. на Конференцията на Обединените нации „Екология и развитие”, проведена в Рио де Жанейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата.

Тази година темата  на Световния ден на водата е „Природата за водата“. Тя е насочена към прилагане на природосъобразни решения за справяне с предизвикателствата, пред които сме изправени през 21-ви век. Актуална информация за събитията следете и на страницата ни във Фейсбук.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС