ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

ИАОС ще отбележи Европейската седмица на мобилността с концерт в Зоологическата градина

Изпълнителната агенция по околна среда ще отбележи Европейската седмица на мобилността с концерт от 11 часа на 18 септември (неделя) в Зоологическата градина в София

Публикувано на 12-09-2016 г.

Европейската седмица на мобилността и тази година ще насърчи и подпомогне устойчивия градски транспорт сред местните и академичните институции, бизнеса и всички заинтересовани страни. Темата на инициативата е „Интелигентно и устойчиво придвижване – инвестиция за Европа“, а мотото „Интелигентно придвижване. Силна икономика“. Така празничните събития по случай Европейската седмица на мобилността целят стимулиране на екологосъобразни модели на придвижване и грижа за околната среда. 

За отбелязване на европейската инициатива Изпълнителната агенция по околна среда организира концерт в Зоологическата градина в София. Партньорите от фондация „Джазтет“ ще се погрижат за празничното настроение на посетителите с проекта си „Джаз за деца в Зоопарка”. Музикантите ще изпълнят любими детски песни в джазов аранжимент, както и класически и джазови пиеси с участието на публиката. Всеки е поканен на сцената да импровизира с перкусии, глас и инструмент, а организаторите обещават изненади за малки и големи. 

Повече информация за Европейската седмица на мобилността можете да намерите тук.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС