ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

ИАОС ще отбележи Световния ден на околната среда с детски музикално-театрален спектакъл в столичния зоопарк на 4 юни

Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) с партньорството на Театрална къща „Мариета и Марионета“ организира детски музикално-театрален спектакъл на 4.06.2023 г. (неделя) от 10:30 ч. на лятната сцена на Зоологическа градина – София, с който ще отбележи Световния ден на околната среда

Публикувано на 01-06-2023 г.

Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) с партньорството на Театрална къща „Мариета и Марионета“ организира детски музикално-театрален спектакъл на 4.06.2023 г. (неделя) от 10:30 ч. на лятната сцена на Зоологическа градина – София, с който ще отбележи Световния ден на околната среда. В събитието ще участват любими български актьори, които ще забавляват гостите и ще представят обичаните от децата герои на Мечо, Прасчо, Зайо и на специалния помощник на екипа на ИАОС в опазването на околната среда героя Супер Еко. Талантливите деца от Детска вокална група „Усмивка“ ще изпеят едни от вечните български песни. Чрез магията на театъра и музиката най-малките ще научат по забавен начин важни и интересни факти за българската природа и какво може да направи всеки от нас, за да я съхраним.
След края на представлението всички присъстващи деца ще получат и специални еко подаръци.
Световният ден на околната среда, отбелязван на 5 юни е сред най-значимите международни дни за действия, насочени към опазване на околната среда. Денят на околната среда се координира от Програмата на ООН за околната среда (UNEP) и се провежда ежегодно от 1974 г. насам, като се е превърнал в най-голямата глобална платформа за популяризиране на действия свързани с опазването на околната среда и с милиони хора от цял свят, ангажирани да защитят планетата.
Темата на Световния ден на околната среда тази година ще се съсредоточи върху решенията за замърсяването с пластмаса в рамките на кампанията #BeatPlasticPollution.
За повече информация може да последвате линка: https://www.worldenvironmentday.global


Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС