ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

ИАОС участва в поредица от събития по случай 22 март - Световен ден на водата

Публикувано на 22-03-2013 г.

22 март е Световният ден на водата, който се отбелязва от международната общност от 1992 г. Датата 22 март е определена от Конференцията за околната среда и развитие в Рио де Жанейро. Всяка година честването на този ден е свързано с определен аспект на прясната вода: като качеството й, проблемите свързани със нейното замърсяването и опазване и др.

ИАОС отбелязва този ден като се включи в поредица от събития на територията страната:

22.03 – Регионалната лаборатория на ИАОС в Благоевград участва в демонстрационни пробовземания и анализ на водни проби с ученици от учебни заведения в града.

22.03 – Регионалната лаборатория на ИАОС участва в пробовземания и анализ на проби от водите на река Марица в пунктовете при: гр. Белово, гр. Пазарджик, гр. Пловдив, гр. Хасково. В инициативата участват ученици от учебни заведения в регионите, които са и представители на „Младежкия воден парламент“, както и експерти от Басейнова дирекция - Пловдив.

22.03 – Два екипа на ИАОС участват демонстрационни пробовземания и анализ на водни проби от р. Дървенишка, гр. София, заедно с ученици от 39 СОУ и 129 СОУ гр. София.

22.03 - ИАОС се включи в дискусия на тема: “Иновациите – водни мостове към Европа“ в рамките на „Международен воден мост-2013“. „Международен воден мост 2013", който се организира със съдействието на Министерство на Околната среда и Водите, Изпълнителната агенцията по околна среда, МРРБ, Българска асоциация по водите, Академия „Иновация в действие", Интер Експо Център, Девин АД и сдружение „Аз обичам водата", чийто основен приоритет е изграждането и стабилизирането на гражданска позиция за опазване на естествените водни ресурси и устойчивата им употреба в човешкия бит. В програмата ИАОС се включи с представянето на „Информационна система за разрешителни и мониторинг при управление на водите“ - разработена в изпълнение на проект финансиран от Правителството на Норвегия по програмата за сътрудничество и икономически растеж на България. Презентацията бе изнесена от д-р инж. Ваня Григорова, Изп. директор на ИАОС.

Обратно в новини



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС