ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Изпълнителна агенция по околна среда отбелязва Световния ден на околната среда с поредица от събития

Стартът е на 3-ти юни с изложба в Национален музей „Земята и хората“

Публикувано на 30-05-2016 г.

На 5 юни и тази година отбелязваме по традиция  един от най-важните празници от международния екокалендар – Световния ден на околната среда. Всяка година празникът вдъхновява все повече хора да предприемат мерки за предотвратяване на засегнатите екосистеми на Земята. Темата на 2016 г. е борбата срещу нелегалната търговия с диви животни. Унищожаването на ценно биоразнообразие застрашава оцеляването на слонове, носорози, тирги и много други видове. Мотото тази година –  „Go Wild for Life“ стимулира разпространението на информация за престъпленията срещу дивата природа и щетите, които причиняват и отправя предизвикателство към всички, да правим това, което е по силите ни, за да ги спрем.

Кампанията стартира на 3 юни с изложба на детски рисунки в Националния музей „Земята и хората“, посветена на празника и опазването на дивите животни. Рисунките са дело на ученици от 88 СОУ „Димитър Попниколов“, НСОУ „София“ и 6 ЦДГ "Шарл Перо", София.

На 4 юни служителите на ИАОС ще участват в четвъртото издание на кампанията „Да изчистим България заедно“, на която Министерство на околната среда и водите е основен партньор и тази година. Ако искате и вие да покажете своя принос към опазване на околната среда,  включете се в кампанията, направите снимки на местата, които почиствате (преди и след) или количеството отпадъци, което съберете, опишете ги и ни ги изпратете на адрес: pr@eea.government.bg. Снимките ще съберем в галерия на нашата интернет страница.

На 6 юни желаещите да посетят ИАОС в Деня на отворените врати ще се запознаят с дейността на Агенцията и с нейния принос в опазването на околната среда. Очакваме ви от 10 до 17 часа в София, бул. „Цар Борис III“ №136.

Телефон за контакти: 02/ 955 90 11.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС