ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Изпълнителна агенция по околна среда проведе екопразник за деца и родители

Публикувано на 10-06-2013 г.

На 8.06. 2013 г.,от 10,30 часа, парк Хиподрума, гр. София, Изпълнителна агенция по околна среда проведе екопразник за деца и родители 

Събитието представи „Изложба под небето“ с  рисунки на децата от: ОДЗ 8 „Таврия“, ОДЗ 140 – Долни Богров, ЦДГ 161 - Ласка, ЦДГ 6 - Шарл Перо, ОДЗ 62. В организираната „Работилница за чудеса„  бяха изработени сувенири от отпадъчни материали. 

Програмата на празника включи изпълнения на формация: „Врабчета“ към Столичния център за работа с деца и на танцови състави от Двореца на децата, викторина за любопитни и знаещи участници.

С игра, музика и театър бяха отправени ключови послания свързани с опазване чистотата на природата и пестенето на природни ресурси. Акцентът е върху личния принос на всеки един от нас за постигане на общата цел: по-добра околна среда.

Инициативата на Изпълнителната агенция по околна среда отбеляза Световния ден на околната среда и европейската Зелена седмица. Световният ден на околната среда е инициатива на ООН и е най-значимият и широко известен глобален ден за положително въздействие върху околната среда. Всяка година темите са различни, но общото е, че те са адресирани към отделния човек, като акцентират върху факта, че „ние” сме важният елемент. Възпитаването на правилно отношение към околната среда и грижа към природата от ранна детска възраст са сред условията за постигане на устойчиво развитие.

Празникът се проведе съвместно със Столична община в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата.  

DSC_0463.JPG DSC_0527.JPG DSC_0476.JPG
DSC_0491.JPG DSC_0534.JPG DSC_0504.JPG

Обратно в новиниCopyright 2000-2017 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Сайтът е посетен 76 387 пъти през януари 2017 г. Дизайн и изработка: ИАОС