ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Изпълнителна агенция по околна среда се включи в честването на Национален парк „Рила“

Публикувано на 20-02-2024 г.

Изпълнителна агенция по околна среда се включи в инициативата Дни на Национален парк „Рила“, организирана във връзка с отбелязването на 32 години от обявяването на парка за защитена територия.

Експерти от Изпълнителна агенция по околна среда презентираха пред студенти, експерти от парковата дирекция и уредници от отдел „Природа“ на музея в Благоевград видовете и природните местообитания, обект на мониторинг в рамките на Националната система за мониторинг на биологичното разнообразие (НСМСБР).

Събитието се състоя на 20.02.2024 г. в Регионален исторически музей – Благоевград в рамките на инициативата Дни на Национален парк „Рила“.

* НСМСБР представлява комплексен механизъм за проследяване и обобщаване на промените в биологичното разнообразие на Република България в дългосрочен план. Системата осигурява своевременна и достоверна информация за състоянието на елементите на околната среда и факторите, въздействащи върху нея, въз основа на която да се правят анализи, оценки и прогнози за обосноваване на дейностите по опазване и защита на околната среда. ИАОС поддържа информационни бази данни на национално и регионално ниво. Повече информация за НСМСБР можете да намерите на страницата на ИАОС: https://eea.government.bg/bg/bio/nsmbr 



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС