ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Изпълнителната агенция по околна среда отбелязва Световния ден на водата 22 март с конкурс за плакат

Публикувано на 12-03-2021 г.

Близо 2,2 млрд. души на планетата живеят без да имат достъп до питейна вода. Кампанията е с фокус върху предприемане на действия за справяне с водната криза в световен мащаб.

Изпълнителната агенция по околна среда ще отбележи Световният ден на водата с конкурс за плакат вдъхновен от тазгодишната тема „Ценим водата“, с която се поставя акцент върху стойността на водата и какво означава тя за различните хора. Чрез своите творби подрастващите ще споделят своето отношение и усещане за този безценен природен ресурс.

Победителите в конкурса ще бъдат определени чрез публично гласуване онлайн - плакатът с най-много харесвания ще бъде отличен с първо място, съответно второ и трето. Официалното обявяване на победителите ще стане в 16:00часа на 29 март 2021г. на интернет страницата на ИАОС и във Фейсбук.

Правила за участие в конкурса:

  • Могат да участват деца и юноши до 18 год.
  • Допустимият формат на плакатите е стандартния 70/50, без ограничения в използваните материали, включително графични програми по избор: Adobe Photoshop, Corel DRAW, Adobe Illustrator, Microsoft Paint, Corel Painter Classic, Macromedia Free Hand и др. 
  • Желаещите да участват в конкурса трябва да представят творбите си на електронен (pdf или jpg-формати) на ел. поща на ИАОС: press@eea.government.bg или да бъдат изпратени в оригинал до ИАОС на адрес гр. София 1618, бул. "Цар Борис III" №136, п.к. 251 до 21 март 2021 г.
  • Всяка творба трябва да има посочени: автор, възраст и заглавие, телефон или e-mail за обратна връзка.
  • Получените плакати ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на ИАОС на 22 март 2021 г. в 09:00чaса. Така ще се даде старт на гласуването, което ще продължи до 10.00 часа на 29 март 2021 г. във Фейсбук.
  • Номинираният на първо място ще получи грамота и материална награда на стойност 300 лв, на второ 200 лв. и трето място 100 лв.
  • Всеки участник може да участва с една творба.
  • Плакатите да не са участвали в други конкурси и да не са заимствани от интернет.
  •  Плакатите ще бъдат включени в изложба на ИАОС и рекламни материали за 2022г. 

 

„Ценим водата“

Тазгодишното издание на Световния ден на водата насърчава хората в световен мащаб да се включат в обществен диалог в социалните мрежи с #Water2Me и да допринесат - със своите истории, мисли и преживявания - към разбирането за стойността на водата. Целта е да постигнем по-цялостно разбиране за това, как се оценява водата от различните хора в различен контекст, за да можем да опазваме по-добре този ценен за всички ресурс. Представителна извадка от проведените дискусии, коментари и мнения в социалните мрежи с #Water2Me ще бъде събрана в документ за това, какво означава водата за хората по целия свят. Документът ще бъде достъпен на www.worldwaterday.org от 22 март 2021 г. 

За повече информация: 

Тел.: 0889 27 03 14
press@eea.government.bgCopyright 2000-2017 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Сайтът е посетен 76 387 пъти през януари 2017 г. Дизайн и изработка: ИАОС