ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО ОКОЛНА СРЕДА ОТПРАЗНУВА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО И СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ОКОЛНАТА СРЕДА

Публикувано на 01-06-2024 г.

На 1 юни детски усмивки озариха парк Хиподрума по повод Деня на детето и Деня на околната среда. 

Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) в партньорство с Район „Красно Село“ -  Столична община, организира пъстра празнична програма, която зарадва малчуганите от различни възрасти по повод Деня на детето и Международния ден на околната среда – 5 юни. 

"Опазването на околната среда е индивидуална и колективна отговорност и съм уверена,  че с ентусиазма на детска решителност и нашия опит на възрастни, можем да изградим, живителна система, която защитава естествения свят, от който всички ние зависим " - с тези думи изпълнителният директор на ИАОС г-жа Росалина Инджиева се обърна към участниците и гостите на двойния празник.

"Колкото по-често нашите деца излизат навън за да играят и да се забавляват, толкова повече взаимодействат с природата и се влюбват в Земята", каза още г-жа Инджиева. 

Кметът на район „Красно село“ - Столична община  г-жа Цвета Николаева и д-р Ивелина Кючукова, директор на Общински културен институт – Красно село, поздравиха малките палавници и им пожелаха весело и щастливо детство. 

На специално организираната от Изпълнителна агенция по околна среда еко работилница и приключенците от Номадия, децата изработиха различни произведения от материали втора употреба и отправиха своите екологични послания към света, родителите си и самите себе си. Малчуганите направиха макет на съвременния океан, в който плуват различни морски видове, но и много отпадъци от човешката дейност, като по този начин визуализираха глобалната картина на екологичните проблемите, пред които е изправена нашата планета . 

Присъстващите имаха възможност да се порадват на изложба от рисунки и предмети от рециклирани материали, изработени от деца от училища и детски градини в София и страната,  сред които: 8 ДГ „Проф. Д-р Елка Петрова“, 80 ДГ „Приказна Калина“, 93 ДГ „Чуден свят“, 107 ДГ „Бон-бон“, 124 ДГ „Бърборино“, 134 ДГ „Любопитко“, 136 ДГ „Славия“, 162 ДГ „Вихрогонче“, 25 ОУ „Петър Берон“, 34 ОУ „Стою Шишков“, 36 СУ „Максим Горки“, 132 СУ „Ваня Войнова“, 203 ПЕГ „Св. Методий“ и 9 ОУ „Веселин Ханчев“ в град Стара Загора.

В празничния ден щастливите малчугани се забавляваха с много игри, песни, танци и приказни герои сред които и специалния помощник на екипа на ИАОС в опазването на околната среда - Супер Еко. 

С пожелание за безгрижно лято и много игри на всички усмихнати момчета и момичета, бяха раздадени специални еко подаръци.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС