ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Изпълнителният директор на ИАОС връчи награди от конкурса за Световния ден на водата

Публикувано на 19-05-2021 г.

 На официална церемония в Изпълнителната агенция по околна среда бяха наградени победителите в детския конкурс за плакат, посветен на Световния ден на водата. Събитието беше открито от изпълнителния директор на ИАОС Росица Карамфилова-Благова, която в словото си подчерта, че мисията на служителите е да защитят и съхраняват природата. “Това е дълг към бъдещите поколения, които трябва да живеят в по-чиста и съхранена околна среда”, заяви изпълнителният директор и изтъкна, че в конкурса са участвали 413 творби на деца от 5 до 18 години. ИАОС цени труда и усилията, които са вложили като публикува всички получени материали.

Творбата класирала се на първо място е дело на петокласничките Яна Митова и Елизабет Александрова от от ОУ „Д-р Петър Берон“ в гр. Монтана. Изпълнителният директор Росица Карамфилова-Благова похвали отборния дух на двете ученички, които получиха грамота и предметна награда.

На второ място е плакатът на Йордана Михайлова от Професионална гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов“, гр. Търговище, която спечели грамота и предметна награда. 16-годишната Йордана сподели, че посланието на нейния плакат е в подкрепа на борбата срещу замърсяването на природата с пластмасови отпадъци. Трета е Виктория Елзановска, която получи също грамота и предметна награда. „Водата е много ценен ресурс, трябва да я ценим защото ни държи живи“ призова 17-годишната възпитаничка на Професионална гимназия „Велизар Пеев“ в гр. София.

„Много от получените творби заслужават да бъдат сред победителите, затова ИАОС определи допълнителни 12 поощрителни награди и грамоти за отличили се със своята креативност плакати“ каза изпълнителният директор и изрази надежда, че при следващите конкурси ще има още по-голям интерес. Калоян Каменополски, на 16 години, от Профилирана гимназия за изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов“ в гр. София е сред отличилите се участници. Заедно с него поощрителна награда и грамота получи и Нинко Павлович от софийската Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“. „Каузата за опазване на водните ресурси трябва да привлича все повече и повече съмишленици, защото недостигът на питейна вода е световен проблем, който касае всички ни“, апелира 14 годишният Нинко Павлович. 

Конкурсът посветен на Световния ден на водата спазваше основни изисквания, на които трябва да отговарят плакатите, класирали се на първо, второ и трето място. Те трябва да бъдат с размер 70/50 см., да не са участвали в други конкурси и да не са заимствани от интернет. Гласуването се проведе във фейсбук страницата на агенцията.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС