ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Конференция за обявяване на резултати по проект на ИАОС

Проект „Теренни проучвания на разпространение на видове/оценка на състоянието на видове и хабитати на територията на цялата страна – I фаза” е финансиран по приоритетна ос 3 "Биоразнообразие" на ОП "Околна среда" - 2007-2013
Кога 17-12-2013
от 09:30 до 15:30
Къде „София Хотел Балкан /Шератон/”, зала „Средец”
Лице
Телефон за контакти 955 94 21
Присъстващи Представители на ИАОС, МОСВ, неправителствени организации, образователни институции, изследователски центрове, медии и др.

Кога и къде:  на 17 декември 2013г. /вторник/ от 9:30 часа в „София Хотел Балкан /Шератон/”, зала „Средец” с адрес: гр. София, площад „Света Неделя" №5.

 

Конференцията  ще представи постигнатите резултати от извършените до момента теренни наблюдения. Проект „Теренни проучвания на разпространение на видове/оценка на състоянието на видове и хабитати на територията на цялата страна – I фаза”, се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда” 2007-2013 г. Той е насочен към проучване и оценка на разпространението и състоянието на видовете и техните местообитания, които са обект на Националната система за мониторинг на биологичното разнообразие (НСМБР) . По него се предвижда разработката на съвременни методи за теренни наблюдения с цел събирането на достатъчна и актуална информация за числеността и  местообитанията на видовете от групите на безгръбначни животни, риби, земноводни и влечуги, бозайници, висши растения, мъхове и гъби, гнездящи птици. Благодарение на събраните данни ще бъде направена  оценка на състоянието на видове и хабитати на територията на цялата страна.  С разработените методики ще стане възможно тяхното бъдещо устойчиво наблюдение и оценка.

ПРОГРАМА



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС