ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Мобилни станции ще измерват качеството на въздуха в Пловдив и Бургас

Публикувано на 14-09-2017 г.

Мобилни автоматични станции ще измерват качеството на въздуха в Пловдив и Бургас в рамките на „Европейската седмица на мобилността 2017 г.“. Инициативата на Европейската комисия беше обявена в МОСВ на 12 септември и ще се проведе в периода 16-22 септември. 

В Пловдив мобилна станция  ще измерва качеството на въздуха от 19 до 21 септември между бул. "България" и бул. "Дунав". На 19 септември от 10.30 до 12 часа в Цар-Симеоновата градина ще бъдат обособени няколко къта с дейности за деца от 7 до 9 години. Планирани са състезания по скоростно и майсторско каране на велосипеди, тротинетки и ролери, рисунка на асфалт и забавни занимания по безопасност на движението. 

Някои инициативи обаче започват още на първия учебен ден. От 11 ч на 15 септември мобилна автоматична станция на Изпълнителната агенция по околна среда ще бъде разположена край пл. „Тройката“ в град Бургас. Движението на автомобилите ще бъде спряно по ул. „Левски“ в частта от бул. „Христо Ботев“ до бул. „Стефан Стамболов“. Организаторите на събитията в града - община Бургас, Областната дирекция на МВР-Бургас, РИОСВ, Регионалната лаборатория към ИАОС и БЧК-Бургас, планират уроци и игри на тема „Безопасност на движението“ за над 140 деца. Специалисти ще показват и обясняват на деца и граждани как работи техниката. 

Повече информация за събитията можете да получите от регионалните екоинспекции в Бургас и Пловдив.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС