ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Национална образователно-информационна кампания „Яко е да си еко“ стартира на 28 март

Част от кампанията е и инициативата "Зелена олимпиада"

Публикувано на 30-03-2016 г.

„Яко е да си еко“ e образователно-информационната кампания, финансирана по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“. Тази година тя ще се съсредоточи върху две от приоритетните оси на Програмата – „Отпадъци“ и „Подобряване качеството на атмосферния въздух“.

Кампанията цели да подпомигне формирането на екологично съзнание в българските граждани. Дейностите по нея ще бъдат насочени приоритетно към учениците, като гаранция за устойчивост на предприеманите мерки по ОПОС 2014-2020.

Инициативата "Зелена олимпиада", в която деца от цялата страна ще решават тестове на екологични теми, е част от Кампанията.  Тя се организира за четвърта година от образователния портал Академика БГ. Регистрацията и решаването на тестовете ще бъдат възможно от 28 март до 10 май 2016 г. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Зелената олимпиада http://zelenaolimpiada.bg/ на 20 май 2016 г.

Награди ще бъдат раздадени на 18 участници – по трима от всеки район за планиране: Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен и Югоизточен.

В заключителните събития по награждаването на най-добрите участници ще участват и актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека със спектакъла „Яко е да си еко“.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС