ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Отбелязваме 22 април – Световен ден на Земята

Изпълнителната агенция по околна среда ще посрещне на 28 април...

Публикувано на 21-04-2017 г.

Изпълнителната агенция по околна среда ще посрещне на 28 април в своя Информационен център ученици от 2-ри и 6-ти клас на Частно средно общообразователно училище „Дрита“ - гр. София. Инициативата е по повод Световния ден на Земята – 22 април. На срещата децата ще научат повече за Деня на Земята и международните инициативи, посветени на опазването на планетата Земя.

Световният ден на Земята се отбелязва на тази дата всяка година за привличане на вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея. През 2017 г. Международната мрежа за отбелязване на Световния ден на Земята започна глобална кампания за повишаване на знанията и ограмотяване по въпросите за околната среда и климата. Тя ще се осъществява в периода до 2020 г. под мотото „Повишаване на знанията за околната среда и климата“ (Environmental & Climate Literacy).

Екоклубовете от ОП "Младежки център" и Обединени ученически общежития в Хасково гостуваха в Регионална лаборатория (РЛ) - Хасково по повод Деня на Земята. Експерти от регионалната лаборатория  проведоха открит урок с младите еколози.

В съвместна инициатива днес РЛ-Благоевград, РИОСВ-Благоевград и ДНП "Рила" отбелязват празника с ученици от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ - Благоевград.

РЛ-Пловдив организира  "Ден на отворени врати", като инициативата е съвместно с Басейнова дирекция "Източнобеломорски район". 

РЛ-Шумен и РИОСВ-Шумен организират среща с ученици от 4-5. клас и посещение на пункта за контрол качеството на атмосферния въздух - АИС- Шумен.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС