ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

С детски спектакъл Изпълнителната агенция по околна среда отбеляза Световния ден на околната среда на открита сцена в столичния зоопарк

"Щастливи сме, че за втора поредна година Изпълнителната агенция по околна среда организира музикално-образователно събитие за нашите най-малки приятели на тази прекрасна сцена, с което заедно да отбележим Световния ден на околната среда" - с това приветствие и.д. изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околна среда г-жа Росалина Инджиева се обърна към гостите и участниците при откриването на спектакъла "Съкровищата на България", който реализирахме на лятната сцена на Зоологическа градина - София днес.

Публикувано на 05-06-2023 г.

"Щастливи сме, че за втора поредна година Изпълнителната агенция по околна среда организира музикално-образователно събитие за нашите най-малки приятели на тази прекрасна сцена, с което заедно да отбележим Световния ден на околната среда" - с това приветствие и.д. изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околна среда г-жа Росалина Инджиева се обърна към гостите и участниците при откриването на спектакъла "Съкровищата на България", който реализирахме на лятната сцена на Зоологическа градина - София днес.

"Надяваме се това да се превърне в една добра традиция, която всяка година да ни събира по-удовлетворени от постигнатото по отношение на околната среда и по-обединени в усилията си. Това, което наистина много ни радва през тази година, е, че днес тук виждаме много деца и родители, което за нас означава, че каузата е важна за всички присъстващи. В навечерието на нашия професионален празник, искам да благодаря – на колегите за посвещението; на всеки присъстващ днес тук – за желанието да бъде част от събитието. Това, което пожелавам на всички ни, е да успеем да предадем нататък смисъла на каузата на тези, които днес са деца, за да донесат по-доброто утре и да продължим да усмихваме техните лица и техните сърца.", каза още г-жа Инджиева.

Г-жа Ренета Колева, заместник-министър на околната среда и водите, поздрави присъстващите със следните думи: "Тук съм, за да благодаря на всички вас, които приемате каузата и отговорността за това да полагаме грижи и да учим нашите деца. Учим тях, а те след това прилагат тези знания и върху нас, защото, ние в ежедневието си сме обременени. Но децата са тези, които ни показват правилната посока, защото са млади, креативни, интуитивни и загрижени”. 

Спектакълът "Съкровищата на България" се провежда с партньорството на Театрална къща "Мариета и Марионета". Талантливите деца от Детска вокална група „Усмивка“ изпълниха едни от вечните български песни. 

Присъстващите на празника гледаха обичаните от децата герои на Мечо, Прасчо, Зайо и на специалния помощник на екипа на ИАОС в опазването на околната среда героя Супер Еко. Чрез магията на театъра и музиката най-малките научиха по забавен начин важни и интересни факти за българската природа и какво може да направи всеки от нас, за да я съхрани.

След края на представлението всички присъстващи деца получиха и специални еко подаръци.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС