ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Становище на Изпълнителната агенция по околна среда относно постъпил сигнал за нередности от Гражданско сдружение за борба с корупцията

Публикувано на 30-07-2013 г.

На 30.07.2013 г. в ИАОС постъпи сигнал от Гражданско сдружение за борба с корупцията, в който бяха изразени съмнения за допусната непрозрачност и нередности в обявената обществена поръчка за избор на изпълнител на дейност „Теренни наблюдения на китоподобните: Tursiops truncatus, Phocoena phocoena и Delphinus delphis в българската ИИЗ на Черно море“ предвидена по проект „Теренни проучвания на разпространение на видове/ оценка на състоянието на видове и хабитати на територията на цялата страна- І фаза“.

Предвид предизвикания публичен интерес, ръководството на ИАОС се обръща към обществеността и медиите с ясното становище, че при подготовката и провеждането на процедурата за избор на изпълнител на тази дейност са спазени стриктно изискванията на Закона за обществените поръчки, придържайки се към проектно предложение, одобрено от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“. В хода на процедурата е дадена публичност и е осигурена възможност за участие на всички заинтересовани страни. Въпреки това поради повишената обществена чувствителност, свързана с прозрачността при провеждането на обществени поръчки и избора на изпълнители по тях, ръководството на ИАОС ще изпрати молба до Агенцията по обществени поръчки с искане за становище по текущата процедурата на договаряне без обявление. До получаването му изборът на изпълнител ще бъде временно спрян. Ръководството на Агенцията изразява своята готовност да предостави информация и отговори на всички поставени въпроси, свързани с проекта.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС