ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Стартира европейската "Зелена седмица"

Публикувано на 01-06-2021 г.

По цялото Земно кълбо, биоразнообразието намалява в резултат на неустойчивите човешки дейности. Тази загуба е пряко свързана с климатичните промени и ефектът от тази безпрецедентна криза нарушава екосистемите, които поддържат живота на Земята, с опустошителни последици върху благополучието и развитието на човечеството. Ситуацията е изключително сериозна, но има надежда. Съществуват решения, но те изискват дълбоки и трансформиращи промени в начина, по който произвеждаме, консумираме и разменяме стоки и услуги.

Всяка година Генерална Дирекция "Околна среда" на Европейската Комисия организира "Зелена седмица", която за 2021 г. ще продължи до 4 юни. Посветена е на „амбицията за нулево замърсяване“.

В рамките на "Зелена седмица" ще бъдат разгледани и обсъдени европейски инициативи за зелена сделка, като климатичните инициативи, предстоящата стратегия за химикалите, както и инициативи в областта на енергетиката, промишлеността, мобилността, селското стопанство, рибарството, здравеопазването и биологичното разнообразие.

Зелената седмица на ЕС 2021 ще бъде възможност да се ангажираме за това как можем да работим заедно, за да превърнем амбицията за нулево замърсяване и безтоксична среда в реалност. 

Вижте повече за нея тук.

https://www.eugreenweek.eu/bg



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС