ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

В Деня на Земята призоваваме за свят без пластмаса

Публикувано на 20-04-2018 г.

На 22-ри април отбелязваме един от най-важните празници от международния екологичен календар – Деня на Земята. Мотото за 2018 г. е „Свят без замърсяване с пластмаси“ и призовава да оценим красота на нашата природа и да я опазим. Денят на Земята е посветен на информираността и вдъхновението за промяна на човешкото отношение към пластмасите в отговор на всички заплахи за животинския свят в моретата, замърсяването на плажовете и др.

Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) ще отбележи празника с открит урок с ученици от ІІ клас на 88 СУ "Димитър Попниколов". Експертите на ИАОС ще почистят и озеленят тревните площи на агенцията - част от традиционната кампания „Пролетно почистване на Столична община“. ИАОС ще подкрепи и благотворителната кампания "Капачки за бъдеще" - събиране на пластмасови капачки и предаването им в специализиран пункт. Покана за присъединяване към инициативате за Деня на Земята - „Свят без замърсяване с пластмаси“, е изпратена и до големи хранителни вериги.

Информация за Световния ден на Земята 2018 г.

Инициативите за отбелязване на Световния ден на Земята – 22 април 2018 г.Copyright 2000-2017 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Сайтът е посетен 76 387 пъти през януари 2017 г. Дизайн и изработка: ИАОС