ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Вода за мир

22-март Световен ден на водата

Публикувано на 31-12-2020 г.

Изпълнителна агенция по околна среда организира редица инициативи под надслов “Вода за мир”, посветена на световния Ден на Водата - 22 март. В събитието участваха ученици от няколко столични училища.

Ученици от 2 СУ „Емилиан Станев и техният учител г-жа Венета Тодорова проведоха открити уроци на тема „Вода за мир“. Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) предостави информационни материали и презентации, които допринесоха  за  обогатяване на знанията на децата.

 

С много настроение премина и срещата с децата от Национално средно училище - София. Спортисти първокласници научиха от експертите в ИАОС любопитни  и интересни факти за Световния ден на водата и споделиха познанията си за нейната важност. Остроумните им отговори можете да чуете тук.

По своя инициатива децата подготвиха тематични плакати и рисунки, които ще украсят фоайето и кабинетите в сградата на ИАОС.

Учениците ще имат възможност да гостуват на агенцията и да се запознаят с дейността и, както и с различните методи за пробовземане и лабораторен анализ в реална работна среда, като продължение на добро сътрудничеството между ИАОС и образователните институции.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС