ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Вода за всички на Световния ден на водата – 22 март

Публикувано на 19-03-2019 г.

Кампанията „Вода за всички! Всеки е важен!“ (Leaving no one behind) отправя послания за осигуряване на достъп до питейна вода и устойчиво управление на водните ресурси до 2030 г. Това означава, че всеки има право на достъп до питейна вода. Днес милиарди хора по света все още са лишени - в домовете си, в училищата, на работното място, във фермите и т.н.

За отбелязване на международната кампания Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) обяви конкурс за детска рисунка „Вода за всеки“. Получените рисунки са публикувани във фейсбук страницата на ИАОС, а творбата с най-много харесвания (реакции) ще бъде отличена с първо място. На този принцип ще бъдат класирани и творбите на второ и трето място. Гласуването ще продължи до 17.00 часа на  22 март 2019 г. във фейсбук. 

Официалното обявяване на победителите ще стане на 25 март  на страницата на ИАОС в секция „Новини“. Изложба на всички рисунки е подредена във фоайето на ИАОС от 18 до 29 март.  

Регионална лаборатория - Пловдив също ще се включи в инициативите по случай празника на водата. Експертите ще участват в 26-ото национално честване на Световния ден на водата с демонстриране на изследване на вода. Събитието е организирано от Басейнова дирекция "Източнобеломорски район". Регионалната лаборатория – Плевен ще подкрепи инициативите за Седмицата на водата в град Плевен, организирани от Басейнова дирекция „Дунавски район“. 

Брошура



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС