ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Изложбaта „Заедно стигаме по-далеч“ беше открита в Дома на Европа

Публикувано на 07-02-2018 г.

Изложбата с плакати „Заедно стигаме по-далеч“ беше открита днес в Дома на Европа в София. Тя е част от информационната кампания на ЕК „Европейска седмица на мобилността“ и ще бъде отворена  за посещения от 7 до 15 февруари. 22-те творби са на студенти от Националната художествена академия и едновременно участват в едноименния конкурс.

Тримата победители бяха определени от жури с председател Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК. С първото място беше отличена творбата на Ивона Пейчева. Наградата на втората номинирана творба на Кира Михайлова беше връчена от заместник-министъра на околната среда и водите Атанаска Николова. На трето място бе плакатът на Мира Турлакова.

„Стремежът на Министерство на околната среда и водите като национален координатор винаги е бил тази кампания да бъде постоянна“, отбеляза в приветствието си зам.-министър Николова. Тя благодари на присъстващите младежи за активността и усилията за променяне на начина на поведение и мислене за по-добър живот. Ръководителят на Представителството на ЕК Огнян Златев също поздрави участниците в конкурса и изрази увереност, че в следващото издание на кампанията ще се включат повече млади творци.

Инициативата „Европейска седмица на мобилността“ се провежда всяка година в периода 16-22 септември и насърчава устойчивата градска мобилност, дава отлична възможност за разясняване на предизвикателствата, с които се сблъскват големите и малките градове. Кампанията насърчава промяната в поведението и цели да постигне напредък за постигането на по-устойчива транспортна стратегии.

Всички творби ще бъдат публикувани на официалната страница на кампанията във Facebook - https://www.facebook.com/MobilityWeekBG. Повече за кампанията вижте на българския уебсайт www.mobilityweekbg.com, на официалната страница на кампанията www.mobilityweek.eu  и на Facebook страницата за България - https://www.facebook.com/MobilityWeekBGCopyright 2000-2017 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Сайтът е посетен 76 387 пъти през януари 2017 г. Дизайн и изработка: ИАОС