ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Лисабон, Линдау и Манчестър бяха обявени за победители в конкурс за европейска устойчива мобилност за 2018 г.

Публикувано на 25-03-2019 г.

На 22 март в Брюксел на официална церемония бяха отличени победителите в конкурса ЕВРОПЕЙСКАСЕДМИЦАНАМОБИЛНОСТТА 2018. Връчена беше и Седмата награда за планиране на устойчива градска мобилност (SUMP).

В категорията за по-големите общини Лисабон (Португалия) беше удостоен с наградата ЕВРОПЕЙСКАСЕДМИЦАНАМОБИЛНОСТТА 2018,  а Линдау (Германия) стана първенец при по-малките. Седмата награда SUMP  спечели област Манчестър (Обединеното кралство). Наградите бяха връчени от еврокомисаря по транспорт Виолета Булц и Юрген Мюлер, ръководител на кабинета на Кармену Вела, комисар по околна среда, морско дело и рибарство. 

„Тази година с нетърпение очаквам да видя повече такива впечатляващи градове и градчета, които да се присъединяват към кампанията ЕВРОПЕЙСКАСЕДМИЦАНАМОБИЛНОСТТА под мотото „Walk with us“ (Върви с нас)“, заяви еврокомисар Булц.

Наградите на ЕВРОПЕЙСКАСЕДМИЦАНАМОБИЛНОСТТА признават усилията на местните власти, организирали най-впечатляващите дейности между 16 и 22 септември. От 2017 г. наградите се раздават в две категории - една за общини с над 50 хил. жители и една за по-малки общини под 50 хил.

Наградата SUMP от своя страна отличава местните и регионалните власти за високи постижения в планирането на устойчивата градска мобилност. Седмата награда SUMP се фокусира върху мултимодалността, която се определя като използване на различни видове транспорт за едно или за различни пътувания.

Повече информация за градовете и техните инициативи можете да намерите на: https://mailchi.mp/037e2ceb9fca/press-releaseeuropean-commission-announces-sustainable-mobility-award-nominees-64309



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС